Peutergroepen

Bij Kbs De Beiaard hoort een VVE voorschool waar we 4 uur per dagdeel Peutertijd aanbieden. VVE staat voor ‘Voor en Vroegschoolse Educatie’. Het grote voordeel van de voorschool binnen onze school is dat we de kinderen op de Beiaard al vanaf hun 2 ½ kunnen volgen in hun ontwikkeling. De overgang van voorschool naar groep 1-2 is minder groot omdat de kinderen al bekend zijn met de school en de leerkrachten.

Peuters kunnen op de voorschool terecht wanneer zij 2 ½ jaar oud zijn. De peutergroepen  bestaan uit maximaal 8 kinderen en één pedagogisch professional. De peuters komen twee dagdelen per week naar de voorschool. De VVE peuters moeten vier dagdelen per week naar de voorschool komen. De hele week, met uitzondering van de vrijdag, is de voorschool aanwezig. Op maandag t/m donderdagochtend van 8.30 – 12.30 uur en op dinsdagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur.  De ochtenden sluiten we op de voorschool af met een gezamenlijke lunch. Tijdens de middag hebben we een gezamenlijke snack. De peuters worden via de eigen peuteringang gehaald/gebracht.

Voor een rondleiding en meer informatie over onze voorschool kunt u een afspraak maken met de eindverantwoordelijk  schoolleider van De Beiaard.

Wanneer een leerling de voorschool bezoekt, kan hij/zij na de vierde verjaardag doorstromen naar een van de kleutergroepen. Het is niet meer nodig uw kind daarvoor apart aan te melden.