Rondleiding en aanmelden

Kennismaken

Wilt u als ouder kennismaken met onze school? Dan bent u uiteraard altijd van harte welkom!
Voor een kennismakingsgesprek en rondleiding door de school kunt u een afspraak maken met onze directeur Mirella Wilborts, per mail of telefonisch via 0162 470535.

In dit kennismakingsgesprek vertelt zij een aantal belangrijke zaken van de school en kunt u sfeer proeven. Als onze school u aanspreekt kunt u besluiten uw zoon of dochter middels het aanmeldformulier aan te melden.

Voor het eerst naar school
Het is voor uw kind vaak erg spannend om naar de kleutergroep te gaan. Om uw zoon of dochter voor te bereiden op wat komen gaat, mag uw kind vanaf 3 jaar en 11 maanden gedurende 2 ochtenden "op visite" komen. Dit om alvast te wennen aan de groep en de leraar.


Een overstap
Natuurlijk kan het ook gebeuren dat uw kind van een andere basisschool de overstap naar onze school maakt. In dat geval nodigen we hem of haar graag uit om, voor de daadwerkelijke komst op school, een ochtend in de betreffende groep door te brengen. Zo is op de eerste dag niet alles nieuw.

Aanmelden
Als u uw kind wilt aanmelden dan volgen wij onderstaande inschrijfprocedure:

* Stap 1: We maken een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Tijdens dit kennismakingsgesprek krijgt u informatie over de school; onze visie op onderwijs en waar wij voor staan én krijgt de school informatie van u; welke onderwijsbehoefte heeft uw kind, wat verwacht u van de school enz.
Sinds de invoering van passend onderwijs is het namelijk van belang dat we als school de onderwijsbehoeften én eventuele zorgbehoeften van uw kind goed in kaart te brengen om te kunnen bepalen of de school hieraan tegemoet kan komen. Wanneer u besluit uw kind aan te melden, vult u hiervoor het aanmeldfomulier in.

* Stap 2: De aanmelding van uw kind besproken met ons zorgteam. Na akkoord van dit team wordt de inschrijving definitief.

* Stap 3: Na aanmelding ontvangt u een schriftelijke bevestiging van inschrijving. Later wordt uw kind door de groepsleerkracht uitgenodigd voor twee wenochtenden.  Deze zullen plaatsvinden voorafgaand aan de eerste schooldag. Zo krijgt uw kind alvast een beeld van onze school en kan het kennismaken met zijn of haar klasgenootjes en de leerkracht.

* Stap 4: Uw zoon/dochter kan vervolgens op de afgesproken eerste schooldag definitief beginnen. Ongetwijfeld het begin van een mooie en leerzame schooltijd!

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek? Neemt u dan even telefonisch of per mail contact met ons op. Wij staan u graag te woord.